Nieuwsgierig waarmee het HPP zich o.a. bezig heeft gehouden?

Na een goed bezochte patiëntendag in het UMC Amsterdam organiseren we de volgende op 4 november in Den Haag. Maar ook achter de schermen gebeurt er veel op onderzoek- en pr-gebied.

Ook studenten leren over hersenaneurysma’s
Het HPP heeft ook meegewerkt aan de productie van een serie korte kennisclips over hersenaneurysma’s. Een neuroloog, een intravasculair radioloog (degene die de coiling doet), een neurochirurg (degene die het clippen doet) en een ervaringsdeskundige delen elk 5 minuten hun kennis en ervaring. De videoclips zijn bedoeld voor zowel patiënten als (geneeskunde)studenten. Het doel is om patiënten te informeren en te ondersteunen als ze twijfelen of meer willen weten over een behandeling. Voor studenten worden de videoclips gebruikt met een educatief doel. Ze zijn aanvullend aan de ‘normale’ leerstof en worden ingezet bij het keuze blok ‘Stroke’. De vier filmpjes zijn net opgenomen en worden nog gemonteerd, maar we mogen wel alvast een preview van (een deel van) onze bijdrage laten zien…