Uitnodiging Patiëntenochtend van het HPP op zaterdag 23 april te Driebergen.

Net als u hebben wij, of een familielid, een hersenaneurysma en/of een subarachnoïdale bloeding gehad. Dat is iets wat ons leven blijvend beïnvloedt. Negatief, maar zeker ook positief. Die positiviteit hebben we gebruikt om de stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP) op te richten. Een patiëntenplatform waarin we samen met o.a. professoren, neurologen, (revalidatie-)artsen en andere hulpverleners al deze patiënten een stem willen geven. Niet alleen om gehoord te worden door de wereld om ons heen, maar ook om elkaar onderling te helpen en te steunen. Met verhalen, ervaringen, tips en (h)erkenning.

Wilt u dat ook? Dan nodigen we u graag uit voor de patiëntenochtend op zaterdagochtend 23 april van 10.00-12.00 uur in Maupertuus te Driebergen. Het programma vindt u in deze uitnodiging.

De vorige patiëntenbijeenkomsten in Utrecht, Groningen, Amsterdam, Driebergen, Nijmegen, Leiden, Rotterdam en Zwolle bleken een groot succes. Uit de evaluaties van die dagen is gebleken dat er veel behoefte is aan onderling contact. Daarom hebben we daar na de pauze ruim de tijd voor ingelast.

Uw komst naar deze ochtend – vergezeld door maximaal 2 introducés – is belangrijk. Meld u daarom per email aan met uw naam en de naam van uw introducés die u vergezelt op patientendaghpp@gmail.com. In onze reactie staat de exacte locatie van de patiëntenochtend in Maupertuus Driebergen. Voor deze middag vragen wij om een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van € 3,- pp, te voldoen bij binnenkomst.  

Programma Patiëntenochtend 23 april 2022 In Maupertuus te Driebergen

09.30 uur Inloop met koffie en thee

10.00 uur Opening en korte presentatie Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP) Wie zijn wij en wat zijn de toekomstplannen van de stichting HPP?

10.05 uur  Behandeling van patiënten met een subarachnoïdale bloeding.
(Dr. Mervyn Vergouwen, neuroloog UMC Utrecht)

10.25 uur Onzichtbare gevolgen: onzichtbaar wel behandelbaar (Prof. Anne Visser, revalidatie-arts UMC Utrecht)  

10.45 uur      Subarachnoidale bloeding, de onzichtbare gevolgen en impact op het dagelijks leven, interview met een patiënt (Jacqueline Sibbel, ergotherapeute UMC Utrecht)

11.00 uur  Pauze

Aansluitend de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten. Daarvoor zullen meerdere ontmoetingsplekken gecreëerd worden, waar u onder begeleiding van een gespreksleider met elkaar kunt praten.

In en na de pauze zal het boekje “van Aneurysma tot Zorg na” van Dr. Paut Greebe te koop worden aangeboden voor €10. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar hersenaneurysma ‘s.

12.00 uur  Afsluiting

Plaats: Maupertuus Driebergen, Horstlaan 2, 3971 LC Driebergen

Contactpersoon HPP:

Femke Jullens, tel.: 06 – 42 77 57 46