2 november 2016

 

Op 2 november 2016 organiseerde de Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform een Patiëntendag in UMC Groningen.

U kunt twee van de vier presentaties van de sprekers als pdf hieronder bekijken:

 

1. De rol van een revalidatie arts na een SAB, door Marleen Schönherr, revalidatiearts UMCG

 2. Neuropsychologische aspecten na een SAB, door Anne Buunk, neuropsycholoog UMCG

 

 

Persbericht van het UMCG oktober 2016:

In het UMCG vindt op woensdagavond 2 november 2016 een informatieavond plaats over de gevolgen van een sub arachnoïdale hersenbloeding (SAB). De avond wordt georganiseerd door het Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP). Doel van de avond is om ervaringen uit te wisselen om elkaar zodoende te helpen en om informatie over behandeling en revalidatie te delen. De informatieavond is tussen 19.00 en 21.00 uur.


Het leven van iemand die een hersenaneurysma en/of een subarachnoïdale bloeding heeft gehad, is blijvend beïnvloed. In veel gevallen op een negatieve manier, maar zeker ook positief. Die positiviteit hebben vier patiënten gebruikt om het Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP) op te richten. Dit is een patiëntenplatform waarin patiënten samen met professoren, (revalidatie-)artsen en hulpverleners al deze patiënten een stem willen geven. Niet alleen om gehoord te worden door de wereld om ons heen, maar ook om elkaar onderling te helpen. Met verhalen, ervaringen, tips en (h)erkenning.


HPP organiseert daarom voor het eerst in Groningen een informatieavond voor patiënten en hun familie en/of vrienden. Op deze avond wordt meer toegelicht over de plannen en ideeën van HPP, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren en zijn er medisch-inhoudelijke presentaties over behandeling en revalidatie door enkele artsen van het UMCG. De informatieavond begint om 19.00 uur in de Blauwe Zaal van het UMCG.


U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. U kunt u per email aanmelden onder vermelding van met uw naam, adres, woonplaats en de naam van uw introducé die u vergezelt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie is te verkrijgen op www.hersenaneurysma.nl. Wilt u een andere vraag stellen stuur die dan per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..