Beste medepatiënt of ex-patiënt,

Net als u hebben wij, twee patiënten, een hersenaneurysma en/of een subarachnoïdale bloeding gehad. Dat is iets wat ons leven blijvend beïnvloedt. Negatief, maar zeker ook positief. Die positiviteit hebben we gebruikt om de stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP) op te richten samen met twee partners en een dochter van patiënten die een subarachnoïdale bloeding (SAB) hebben gehad. Een patiëntenplatform waarin we samen met o.a. professoren, neurologen, (revalidatie-)artsen en andere hulpverleners al deze patiënten een stem willen geven. Niet alleen om gehoord te worden door de wereld om ons heen, maar ook om elkaar onderling te helpen en te steunen. Met verhalen, ervaringen, tips en (h)erkenning.

 

Wilt u dat ook? Dan nodigen we u graag uit voor de patiëntenochtend op zaterdagochtend 2 november 2019 van 10.00-12.00 uur in Haaglanden Medisch Centrum Westeinde te Den Haag. Het programma vindt u in deze uitnodiging.

De vorige patiëntenbijeenkomsten in Utrecht, Groningen, Amsterdam, Driebergen, Nijmegen, Leiden, Rotterdam en Zwolle bleken een groot succes. Uit de evaluaties van die dagen is gebleken dat er veel behoefte is aan onderling contact. Daarom hebben we daar na de pauze ruim de tijd voor ingelast.

Uw komst naar deze ochtend - vergezeld door maximaal 1 introducé - is belangrijk. Meld u daarom per e-mail aan met uw naam en de naam van uw introducé die u vergezelt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In onze reactie staat de exacte locatie van de patiëntenochtend. Voor deze ochtend vragen wij om een bijdrage met een bedrag van € 3,- p.p., te voldoen bij binnenkomst. Uiteraard zijn we blij met een extra bijdrage die we graag willen gebruiken ter professionalisering van onze website.

 

Voor meer informatie over hersenaneurysma’s en subarachnoïdale bloedingen kijkt u op www.hersenaneurysma.nl

Mocht u op de hoogte willen blijven van de verrichtingen van het HPP of heeft u een ervaring die u graag wilt delen, laat ons dat dan ook via voorgaand mailadres weten. 

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform:

Carola Deurwaarder, Jacques Jullens, Reinier van Kuyk, Karin Oostinga, Femke Jullens

Programma Patiëntenochtend 2 november 2019

In Haaglanden Medisch Centrum Westeinde te Den Haag

 

 09.30 uur Inloop

 

10.00 uur Opening

 

10.05 uur  Korte presentaties Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP)

                 Wie zijn wij en wat zijn de toekomstplannen van de stichting HPP.

 

10.15 uur  Dr W.A. Moojen, Neurochirurg; chirurgische benadering van een aneurysma.

 

10.30 uur  Dr. I.R. van den Wijngaard, Neuroloog/interventiradioloog; huidige endovasculaire behandelmogelijkheden van aneurysma’s 

 

10.45 uur  Dr. A. Teplova, revalidatiearts; revalideren, topsport voor de geest

                                     

11.00 uur  Pauze

11:15 uur M2 J.J.M de Meris, verpleegkundig consulent neurologie: omgaan met een veranderend leven

11:30 uur Drs. A.J. de Korte, arts assistent Neurochirurgie LUMC en onderzoeker HMC

Aansluitend de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten. Daarvoor zullen meerdere ontmoetingsplekken gecreëerd worden, waar u onder begeleiding van een gespreksleider met elkaar kunt praten.

In en na de pauze zal het boekje “van Aneurysma tot Zorg na” van Dr. Paut Greebe te koop worden aangeboden voor €10. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar hersenaneurysma ‘s.

 

12.00 uur  Afsluiting

 

 

 

 

Plaats: 

Haaglanden Medisch Centrum Westeinde 

 

 

Contactpersoon HPP:

Femke Jullens

Tel.: 06 – 42 77 57 46 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.